Magisterprogram i klinisk farmaci

I takt med ökade läkemedelskostnader och mer komplicerad läkemedelsterapi växer behovet av en bra, säker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning inom vården. Farmaceuter kan bidra till att uppnå detta genom att arbeta kliniskt tillsammans med vårdteamet både på vårdcentral och sjukhus. Internationellt sett är klinisk farmaci på frammarsch. I länder som USA, Storbritannien, Nya Zeeland och Australien är kliniska farmaceuter i vården en självklarhet.
Intresset för ämnet klinisk farmaci är stort och magisterprogrammet i klinisk farmaci vid Uppsala universitet är det första i sitt slag i Norden.

Programmet är en ettårig vidareutbildning som vänder sig till dig som är apotekare eller farmacie magister och som vill arbeta med klinisk farmaci. Programmet ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna utveckla och främja en rationell och ändamålsenlig läkemedelsanvändning för den enskilde patienten och för samhället. Utbildningen kan läsas på helfart under ett år eller på halvfart under två år.

Välkommen till ett nytt alumnnätverk!

Nu startar vi ett alumnnätverk för alla som gått Magisterprogram i klinisk farmaci vid Uppsala universitet.

Bli medlem du också! Som medlem kan du på ett enkelt sätt komma i kontakt med tidigare kurskamrater, lägga upp dokument och ta del av jobbannonser för lediga kliniktjänster.

Så här gör du för att bli medlem:

Gå till www.alumnnatverk.uu.se/Portal/Public/Event/Apply.aspx?EventID=10

Efter att du fyllt i din ansökan får du bekräftelse via e-post.

Som medlem i alumnnätverket får du också löpande information från universitetet och kan ta del av speciella alumnerbjudanden.

Mer information om Uppsala universitets alumnnätverk finner du på: www.uu.se/alumn